Астма

Астмата е разпространено хронично заболяване на бронхите от възпалителен характер. Тя се характеризира с обратима обструкция на дихателните пътища и повтарящи се симптоми от променливо естество, включително бронхоспазми, кашлица, хриптене, усещане за стягане в областта на гърдите. Според данните, още в началото на развитие на заболяването пациентите страдат от една или няколко алергии, предшестващи всички последващи патологични процеси. Установено е, че в известна степен бронхиолите  научават процесите, водещи до обструкция, в резултат на имунната реакция към даден алерген. Като резултат те стават свръхчувствителни и множество екзо – и ендогенни фактори могат да предизвикат астматичен пристъп, дори без наличие на алерген. Сред тези фактори са развитие на вирусна инфекция, прекомерно физическо натоварване, стрес, прах, замърсители на околната среда, химически пари, дори силни миризми.

Ролята на биорезонансната терапия

В много случаи пациентите и специалистите не успяват да вникнат в същността на астмата. За да бъде успешно лечението на това заболяване е необходимо да се предприеме комплексен подход, който лекува едновременно причините за поява на астмата, както и последвалата възпалителна симптоматика в бронхиолите. Лечението само на изявена алергия/ алергии не би било достатъчно, за да елиминира астматичните симптоми, както и обратното. Потискането на бронхиалната хипер активност не е предпоставка за справяне с проблема.

Практиката показва, че биорезонансната терапия е ефективно средство за лечение на астма. Установено че, биорезонансът осигурява видимо облекчение и действа антиспазматично при обострено състояние. Прилагането на биорезонансна терапия в периодите между астматичните пристъпи насърчава пречистването от токсини и хармонизира организма. Биорезонансните уреди BICOM®  са отличен избор за персонализирано лечение. В допълнение към базовата терапия, винаги се препоръчва прилагане на допълнителна програма. От една страна, пациентът се освобождава от стресовите фактори, провокиращи алергична реакция, като по този начин се създава благоприятна основа за излекуване на самата астма. От друга страна, методът използва собствените трептения на клетките на пациента, предоставяйки облекчение, детоксикация и класифициране на реакциите на организма.

Рак и туморни образувания

Информацията в тази страница е предназначена за онколози и други квалифицирани здравни специалисти, които имат необходимите професионални знания да обсъждат лечението на ракови заболявания.

Нищо от посоченото по – долу не е твърдение или гаранция за ефективността на биорезонансната терапия като средство за лечение на рак и туморни образувания.

Биорезонансната терапия е предназначена като съпътстваща терапия към конвенционалното лечение на рак.

В практиката съществуват множество примери на пациенти, които са получили облекчение от биорезонансната терапия като съпътстващо средство. Тя насърчава елиминирането на други стресори и помага на пациентите да поддържат добро психо – емоционално състояние. Биорезонансът може да се използва като допълнение на химиотерапията и лъчетерапията. В този случай подходящи BICOM® програми се прилагат при пре – и постоперативната терапия, за премахване на белези, за редуциране на стреса, причинен от излагане на радиация, за детоксикация и стабилизиране на имунната система.

В допълнение, BICOM® терапията използва тестови и терапевтични ампули, които, наред с други неща, съдържат информация от човешката тъкан и от здравата тъкан около образуванието. Целта на този вид терапия е да се насърчи процеса на апоптаза – контролирана клетъчна смърт (в случая на туморни клетки). Едновременно с това се стимулира правилното функциониране на здравите тъкани.

Биорезонансната терапия може да окаже положителен ефект за редуциране на неблагоприятните странични ефекти от агресивните противоракови терапии и да подобри качеството на пациентите с онкологични заболявания. Към този етап няма достоверни проучвания относно ефекта на биорезонанса е раковата прогресия. Все пак са документирани голям брой единични случаи на пациенти с положителни резултати, които са предпоставка за по – нататъшно проучване.

Биорезонансната терапия  НЕ бива да се препоръчва или предписва като алтернатива на стандартното лечение на онкологични заболявания.

Надежда за ново лечение на рак след тестове с електромагнетизъм – в. Гардиън (The Guardian)

Ранни изследвания на пациенти с чернодробен рак в напреднал стадии показват, че облъчване с нискочестотони електромагнитни полета (ЕМП) има свойството да редуцира размера на туморните образувания. Според учените биорезонансът може да се окаже основната на нова антитуморна терапия, която в бъдеще да бъде предпочитан медицински метод за лечение на онкологични заболявания.

Елинор Бари, от Cancer Research UK (водеща фондация за изследване на рак и популяризиране на проблема, основана във Великобритания), предпазливо приветства употребата на ЕМП в като средство за противоракова терапия. Според нея тези лабораторни изследвания са индикативни за ефекта на специфични нискочестотни вълни върху развитието на раковите клетки. Към момента не е известно защо патогенните клетки са уязвими на дадени електромагнитни вълни и дали методът е приложим при хора.

В последните години непрестанно се дискутира темата за потенциалната вреда от ЕМП, генерирани от мобилните телефони, електрическите стълбове и всякакви други безжични технологии, предизвикващи различни видове рак и левкемия. Как тогава нискочестотното електромагнитно облъчване може да се приложи в терапията на онкологични заболявания?

На първо място, учените, които са провеждали експерименти относно ефекта на ЕМП върху раковите клетки са прилагали облъчване със 100 до 1,000 пъти по – нисък интензитет, в сравнение с излъчваните от мобилен телефон електромагнитни вълни. Освен това специалистите подчертават, че все още няма значителни изследвания, които да доказват директна връзка между развитието на рак и електромагнитното облъчване от мобилните телефони. В допълнение към гореизброените, лекарите оценяват факта, че съществуват и други рискови фактори, които потенциално могат да предизвикат формиране на злокачествени тумори.

Други фактори, които могат да провокират развитие на рак

През годините редица учени и лекари са откривали различни патогенни микроорганизми, които според тях са първопричина за развитие на рак.

Cryptocides Primordiales

Още в 20те години на миналия век американският учен и изобретател Реймънд Райф конструира микроскоп, който му позволява да наблюдава живи вируси. Той открива, че някои бактерии имат способността да се трансформират и по този начин се превръщат в рак – индуциращи вируси. Установило се, че инжектирането на вируса в лабораторни плъхове води до развитие на тумори в животните. Раковият вирус бил наречен Cryptocides Primordiales.

Ученият започнал да облъчва вируса с електромагнитни вълни с различна честота и открил, че патогенните клетки се разпадат. Когато в последствие терапията била приложена върху плъхове, станало ясно, че туморите също изчезвали. Скоро след това започнали опити с хора, под ръководството на квалифициран лекар. Степента на успех била над 90%. За съжаление, изследванията били укрити. Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ (FDA) все още не признава легитимността на методи, сходни до този на Райф. Въпреки това голям брой специалисти по интегративна медицина, които прилагат такива светлинни честоти върху вируса са установили сходна успеваемост.

Fasciolopsis buski

Според друг американски лекар, д-р Хулда Кларк, виновникът за злокачествените заболявания е вид чернодробен метил (Fasciolopsis buski), който заедно с постъпили в организма токсини причинява рак. Известно е, че пациенти, които са се подлагали на паразитно прочистване с билки или са преминавали през антипаразитна биорезонансна терапия забелязват отделяне на такива метили с фекалиите. Това е особено видимо при насочено чернодробно пречистване.

Популярна противопаразитна терапия за черния дроб е приемането на английска сол, зехтин и цитрусов сок по определена схема. Тази смес води до отпускане и изстискване жлъчните пътища, което от своя страна насърчава интензивната секреция на  жлъчна течност, стимулирайки екскрецията на камъни и паразити. Премахването на тези стресори е основополагащо за интензивното възстановяване на здравето на пациента.

Кандида

Италианският онколог д-р Тулио Симончини е убеден, че гъбичката Кандида всъщност е вид рак. На базата на това си вярване, той инжектира туморните образувания на хиляди свои пациенти със сода бикарбонат. Интересното е, че това води до дезинтегрирането на Кандида. Методът му се радва на успех повече от 20 години и все още се използва от някои специалисти.

Споменатите форми на лечение на ракови образувания се считат за спорни и не се прилагат в конвенционалната медицина. Въпреки че онколозите не предписват подобен тип терапии, лечението на Кандида, паразити и вирусни инфекции е възможно с безопасни методи, които не крият риск за здравето. Всъщност, това е важна стъпка към възстановяването на хомеостаза и справянето с агресивни заболявания.

Някои пациенти са установили, че с помощта на алтернативни терапии организмът влиза в режим на самолечение. Биорезонансът е отлична съпътстваща терапия към лечение на рак и тумори. Добрият биорезонансен терапевт може да идентифицира тези стресори и да помогне на тялото да се пребори с тях.

Дентални проблеми

Биорезонансната терапия намира приложение и в денталната практика. Всъщност, нарастващ брой специалисти в цял свят използват BICOM® Биорезонанс като алтернатива на следоперативно антибиотично лечение, както и преди и след премахване на пломби от амалгама.

Амалгамата е специфичен материал, който се използва от зъболекарите като пломба. Той е изключително здрав и издържа години наред в устната кухина, без да се рони или да пада. Проблемът при амалгама е, че се приготвя от течен живак, смесен с прахообразна сплав, която съдържа сребро, калай и мед в различно съотношение. Въпреки че тази сплав е лесна за използване и не се поддава на износване и счупване, е известно ,че може да причини редица неблагоприятни симптоми, в т.ч. натравяне с живак.

Пациентите, които се подлагат на биорезонансна терапия преди след премахване на амалгама докладват значителни положителни резултати.  Дама, която с години е страдала от мигрена споделя, че след премахване на пломба от амалгама, сложена преди повече от 20 години, веднага получава подобрение. Още повече, след последваща биорезинансна терапия симптомите на мигрена напълно изчезват.

Депресия

Директното лечение на тежка психологическа травма посредством биорезонанс е невъзможно.

Фактори като трудно детство, малтретиране, травматични събития, хронична фрустрация могат да предизвикат развитие на психологическо заболяване или да възпрепятстват лечението на вече съществуващо такова.

Биорезонансните устройства не могат да променят партньори, тъщи или свекърви!

Успехът на терапията с биорезонанс се обуславя от съвместната работа между специалиста и пациента. Някои лекари съобщават, че постигат резултат в лечението на депресивни състояния с помощта на биорезонанс, докато други не. Постигнатите резултати зависят както от техниките и устройствата, които терапевтът използва, така и от неговият/ нейният опит и практически знания и умения. Готовността на пациента да се излекува и да сътрудничи на специалиста също са от огромно значение.

Все пак е важно да се отбележи, че възстановяването на физическото здраве на пациента често води до положителни резултати с психо – емоционалното му/ѝ състояние. Преминаването през терапия за неутрализиранен а токсини, електросмог, метали, паразити и други агресори е предпоставка за преминаване към лечение на депресията. Начинът, по който електромагнитната терапия въздейства върху мозъка е чрез изпращане на кратки повтаряеми магнитни импулси към лимбичната система. По този начин невроните се активират и се насърчава секретирането на невротрансмитери (серотонин, допамин, норепинефрин), които подобряват цялостното настроение.

Храносмилателни проблеми

Правилното функциониране на храносмилателната система и оптималното усвояване на нутриенти имат отношение както към цялостното здраве на организма, така и към множество биологични процеси, включително имунния отговор и психо – емоционалното състояние.

В медицинската практика е установено, че хората с различни видове алергии страдат от намалена ензимна активност в храносмилателния тракт, както и нарушения в интестиналната мукоза. Това се изразява в повишена пропускливост на чревната лигавица, позволяваща навлизането на по – големи молекули в кръвния поток. Това, от своя страна, предизвиква интензивен имунен отговор, който е предпоставка за развитие на хранителни алергии и непоносимости. Съпътстващ тази дисфункция е дибаланса на чревната микрофлора, където патогенните бактерии вземат превес над благотворните микроорганизми.

Един от основните фактори за бактериален дисбаланс в гастроинтестиналния тракт е нездравословната диета, изобилстваща от преработени храни, захар, бяло брашно, оцветители, консерванти. Такъв хранителен режим има пряко отношение към развитието на алергии. Цели 80% от действащите имунни клетки са ситуирани в стомашно – чревния тракт, което означава, че състоянието на храносмилателния тракт е пряко свързано със защитната система на организма.

Всяко нарушение в хомеостаза на храносмилателната система отслабва имунната система и прави тялото по – податливо на агресори. Свърхрастежа на вредните бактерии и гъбички, особено Candida albicans, води до натрупване на вредни вещества. Симптомите за това са подуване, метеоризъм, спазми, нередовно изхождане или диария. Повишаването на токсините в стомашно – чревния тракт може да доведе до развитие на хронични гастроинтестинални заболявания, смущава функциите на имунната система, черния дроб, както и на много други органи и системи.

Правилното диагностициране и откриването на корена на стомашно – чревните проблеми е есенциално за подобряване на здравословното състояние на пациента. Именно поради тази причина е необходимо да се извършат комплексни специализирани прегледи и изследвания в случай на появили се симптоми. По този начин се предотвратява недоглеждането на опасни за живота състояния, като рак на дебелото черво.

Биорезонансната терапия е подходящ метод за подобряване на общото състояние и като помощна терапия. Много пациенти, подложили се на биорезонанс, се справят успешно със симптомите на хронични възпалителни заболявания на храносмилателната система, в т.ч. болест на Крон и язвен колит.

Електросмог

Всички сме чували за вредата от смога, който често се наблюдава в големите градове и промишлените зони. За разлика от видимото замърсяване на въздуха, причинено от индустриални замърсители, прах, вредни емисии, обаче, електросмога е невидим за човешкото око.

Въпреки че темата за електросмога е предмет на сериозен диспут в научните среди и пресата, множество независими доклади и проучвания описват негативния ефект от прекомерното излагане на електромагнитна радиация. Много специалисти – натуропати отдавна са наясно с вредата от електромагнитното облъчване и способността му да предизвиква и насърчава развитието на голям брой заболявания. Освен това, те са забелязали, че конвенционалните терапевтични методи не са особено ефективни при такива пациенти.

Подходяща терапия с BICOM® биорезонанс ефективно елиминира отрицателния ефект от радиационното излагане. По този начин повишава ефективността на   последващата терапия за справяне с развилите се заболявания. Все пак, единственият начин наистина да предпазите здравето си е като отстраните или поне ограничите излагането на електромагнитна радиация. Установено е, че помещенията, в които над 90% от потърпевшите спят, са сериозно засегнати от електромагнитни полета.

Андрю Голдсуърти, почетен преподавател по биология в Имперски Колеж Лондон (Imperial College), публикува собствена теория относно биологичния ефект на електромагнитните полета.  Трудът разглежда въздействието на електромагнитната радиация от мобилни телефони върху здравето на хората и животните. В публикацията се обръща внимание и на сходството между симптомите на електрочувствителност и хипокалцемия (ниски плазмени нива на калций). Според Голдсуърти излагането на електромагнитна радиация обостря състоянието на хора, които вече имат понижени калциеви нива.

Алергии и сенна хрема

През последните десетилетия броят на хората, страдащи различни видове алергии и непоносимости прогресивно се покачва. За съжаление, много от тези пациенти не са намерили облекчение на симптомите посредством лечение с конвенционални методи. От друга страна, много от положилите се на биорезонансна терапия докладват значителен успех в третирането на алергичната симптоматика.

Именно поради тази причина все повече специалисти и пациенти се обръщат към биорезонанса като ефективно средство за справяне с алергиите.Навременното третиране на симптомите на алергия е особено важно за здравето, тъй като пренебрегването на проблема може да доведе до развитие на хронични състояния, включително хроничен синузит и дори бронхиална астма.

За разлика от класическите тестове за алергии, фокусиращи се предимно върху инхалаторните алергени (домашен прах, плесени, животински косми, полени, аромати), добрият биорезонансен терапевт ще обследва  и третира фундаментални енергийни разстройства (хронични хранителни алергии, хронично излагане на токсини и др.). Практиката показва, че някои деца и хора, които отскоро проявяват признаци на респираторни проблеми, се възстановяват напълно с помощта на биорезонанс. При други терапията осезателно подобрява симптоматиката.

Биоресонансните уреди BICOM® се използват успешно за лечение на алергии вече над 20 години. Успехът им се дължи както на бързината и ефективността, в която терапията действа, така и на неинвазивната и безболезнена природа на метода. Подобно на други допълващи терапевтични методи (като хомеопатия и акупунктура), биорезонансната терапия BICOM® е изпитана форма на регулаторна медицина. Въпреки това, BICOM® биорезонансът все още не е изследван в рамките на конвенционалната медицина и все още не приет като официално терапевтично средство.

Мигрена

Мигрената е неприятно неврологично състояние, което се характеризира с интензивно пулсиращо главоболие, най – често от едната страна на главата. Мигренозната болка може да бъде съпътствана и от други симптоми, като най – често това са гадене и светлочувствителност. Почти всеки възрастен е страдал от мигрена в някакъв етап от живота си. Съществуват два основно типа мигрена: с аура и без аура.

Мигрена с аура

Около 1/5 от страдащите от мигрена изпитват аура. Това е предхождащо същинската мигрена  състояние, което се проявява чрез краткотрайни визуални и сензорни нарушения. Това могат да бъдат замъгляване на погледа, поява на „звездички“ в част от зрителното поле, говорни смущения, шум в ушите, изтръпване в едната половина на главата и съответстващата ръка. Аура се появява 20 минути до час преди самата мигренозния пристъп като симптомите се развиват прогресивно и постепенно отшумяват. Установено е, че хората, при които има аура фаза, често получават значително по – слабо или дори никакво главоболие.

Мигрена без аура

Мигрената без аура фаза често е по – болезнена и интензивна. Пристъпът може да продължи от няколко часа до няколко дни. При някои хора мигрената се проявява сезонно, докато при други е еднократно или двукратно явление. Страдащите от хронична мигрена, обаче, често са неспособни да извършват елементарни рутинни действия по време на мигренозната атака. Много пациенти споделят, че 1 – 2 дни след същинската мигрена се чувства объркани и дезориентирани, докато други са приповдигнати и еуфорични. Установено е, че начинът на живот и диетата могат значително да подобрят или влошат симптомите на мигрена.

Биоресонансните уреди BICOM® ефикасно се използват за третиране на симптомите на мигрена и общо главоболие. Освен че редуцира, или дори елиминира болката, биорезонансната терапия помага на организма да се изчисти от останалите агресори, които могат да са причина за неприятното състояние (натрупване на токсини, стрес, електросмог, алергия и др.).

Неврологични заболявания

Неврологичните заболявания се проявят като разнообразни нарушения на нервната система, включваща мозъка, гръбначния стълб и нервите. Те  могат да засегнат централната или периферната нервна система и да причинят редица неблагоприятни симптоми. Неврологичните състояния са много и разнообразни, всъщност съществуват повече от 600.  За съжаление, методите за терапия на заболяванията на нервната система са доста ограничени. Примери за често срещани неврологични заболявания са:

 • Епилепсия
 • Деменция, Алцхаймер
 • Паркинсон
 • Мигрена и главоболие
 • Мозъчно – съдови заболявания, включително инсулт
 • Множествена склероза
 • Мозъчни травми
 • Пареза
 • Депресия
 • Световъртеж и др.

Неврологичните заболявания винаги се причиняват от комплексни и разнообразни фактори, които са специфични за всяко заболяване. Такива могат да бъдат физически наранявания, фактори на околната среда (като токсини и други замърсители), инфекции, наследственост, вируси, отпадни продукти от метаболитни процеси и разпадане на патогенни микроорганизмаи, наличие на паразити, натрупване на свободни радикали, причини, свързани с храненето.

Уредите BICOM® са доказано средство за диагностика и извеждане на натрупаните в тялото токсини и други агресори. Това означава, че биорезонансът може да използва както за лечение, така и за забавяне на развитието на различни неврологични заболявания.  Уредите BICOM® могат да се използват при депресия и промени в настроението, като подобрят дейността на мозъчните вълни  и насърчат оздравителните процеси.

Болка

Изследванията относно процесите и факторите, които причиняват появата на болка в организма се радват на значителен прогрес през последните години. Учените вече са наясно с пътищата, по които болката възниква и има голям брой стратегии, които са разработени за въздействие през различните етапи на този процес. Освен фармакологичните средства, съществуват и редица добре познати методи за облекчаване на болезнеността: локално редуване на топло и студено, магнитни полета и стимулиращи токове, лазери, рентгенови лъчи са само част от тези техники.  Вече съществуват и научни изследвания върху облекчаващия ефект на акупунктурата.

Биорезонансната терапия също стремглаво си проправя път като надеждно и ефективно средство за редуциране и елиминиране на болка, причинена от разнообразни фактори и състояния. Съществуват множество реални случаи на пациенти, които получават облекчение на остеопатична болка, подагра, мигрена, синдром на шийните прешлени, лумбаго, артритна болка.

Биорезонансната терапия помага за облекчаване на хронични състояния в ставите, мускулите и органите като не потиска болката, а третира първоизточника ѝ. В случаите на подагра и артрит, например, които се причиняват от натрупване на пикочна киселина, болката се често се индуцира от натрупване на бактерии и развитие на инфекции. Неутрализирането на киселините и извеждането на бактериите от организма посредством терапия с BICOM® биорезонанс, в комбинация със спазване на подходяща диета и конвенционално лечение, дава отлични резултати.

Кожни проблеми

Сериозните кожни заболявания, особено в областта на лицето и други видими части на тялото, нерядко са предпоставка за оттегляне от социалния живот и изолация. Причините за това са, че често пъти страдащите изпитват чувство на срам, друга причина е потенциалното предаване на болестта, ако тя е от заразен характер.

Симптомите на кожните заболявания могат да бъдат разнообразни, с различен интензитет и да се проявят на малък участък от тялото или да се разпространят цялостно. Признаците на дерматологичен проблем почти винаги са съпътствани от лек до непоносим сърбеж, а понякога се наблюдава зачервяване, грапава кожа, люспене на епидермиса или дори сълзяща екзема.

В конвенционалната медицина се разграничават острите от хроничните кожни болести. В повечето случаи лечението е локално и в много от случаите причината за заболяването е неизвестна. За съжаление, външното третиране на тези състояния често дава резултат само по време на терапията, симптомите бързо се завръщат след приключване на курса на лечение. Голям брой алтернативни терапевти, са установили, че хроничните хранителни алергии (лактозна непоносимост, непоносимост към глутен), заедно с  наличие на чревна микоза, са от решаващо значение за развитието на невродермит и хронична екзема.

BICOM® терапията е доказала ефективността си в лечението на голям брой пациенти с хронични кожни заболявания. Квалифицираните биорезонансни терапевти идентифицират факторите, които стресират тялото и причиняват ендогенни изменения. По този начин те третират корена на проблема, а не симптомите. Стандартното лечение на кожна болест  с помощта на BICOM® уред включва преминаване през основна биорезонансна терапия, програма за черния дроб, лимфната система и бъбреците. Тези терапии премахват токсините от основни биологични системи и предотвратяват изхвърлянето на вредните вещества през кожата. Елиминирането на патогенни организми, паразити, алергени, гъбички, минимизира стреса върху кожата и подобрява състоянието ѝ.

Повишаване на теглото

В наши дни все повече хора страдат от наднормено тегло и затлъстяване. Важно е да отбележим, че тези проблеми до голяма степен са свързани с наличие на други заболявания, включително алергии, хранителни непоносимости, депресия, храносмилателни проблеми, наличие на паразити. За да получите най – добри резултати в борбата с наднорменото тегло е добра идея да се подложите на комплексна биорезонансна диагностика. Пречистването на организма с помощта на BICOM® биорезонанс е доказан метод за балансиране на здравословното състояние и насърчаване на метаболизма.

BICOM® терапията за редуциране на теглото стимулира акупунктурните точки, разположени на ушната мида посредством специални апликатори. С тяхна помощ се специализирани биорезонансни програми въздействат върху метаболизма, хормоналната система, автономната нервна система и естествените способи за детоксикация на тялото. В комбинация с подходяща здравословна диета, електромагнитната терапия насърчава здравословното отслабване и едновременно с това стимулира метаболизма.

Инфекциозни заболявания

„BICOM®  биорезонансната терапия е помогнала на голям брой пациенти да се възстановят след едва три или четири сесии. При много от тях херпесната атака не се появява с месеци, понякога дори с години.“

Вирусите са патогенни микроорганизми, които атакуват клетките на живите организми и причиняват заболявания. Вирусите, сами по себе си, нямат способността да се възпроизвеждат. Единственият начин, по който тези агресори се размножават е чрез инвазия на живи клетки и използване на тяхната енергия и синтезиращи системи. За целта вътреклетъчните паразити съдържат достатъчно количество нуклеинова киселина, която съдържа информация, способна на препрограмира нападнатата клетка да синтезира вирусни молекули.

Херпесът също е вирусна инфекция, чийто причинител продължава да живее в организма, дори когато симптомите отшумят. Когато проявленията на заболяването отшумят, вирусът често съществува в нервните клетки в латентно състояние, в очакване имунната система на гостоприемника да отслабне, за да може отново да се прояви. Понякога дори лека настинка и неблагоприятно емоционално състояние са достатъчни, за да отключат херпесната инфекция наново. Принципът на съществуване на повечето вируси е сходен.

Терапията с BICOM®  биорезонанс отчита изключително добри резултати в лечението на множество вирусни състояния. Голям процент от пациентите усещат значително подобрение, или дори пълно елиминиране на симптомите само след няколко процедури. Начинът, по който биорезонансът помага на тялото да се справи с агресора е като насърчи пречистването на организма и стимулира извеждането на патогените.

Още повече, апаратите BICOM®  Optima могат да бъдат използвани за зареждане на пилули с информация за един или повече вируси. В последствие, пациентът може да ги използва за контролирано излагане на вируса. По този начин неговото тяло си създава адекватна имунна защита срещу конкретния агресор и в случай на контакт го неутрализира преди вирусът да е успял да се размножи. Като цяло, това е принципът, по който функционират конвенционалните ваксини. Само че в този случай пациентът не поема вредни субстанции и тежки метали.

Паразити

Въпреки че повечето хора, дори лекарите, не биха искали да чуят това, почти всеки човек на Земята е инфектиран с паразити.

Всички сме чували за паразитите и за това как в телата ни най – вероятно пребивава поне един паразитен вид. Независимо от фактите, обаче, мнозинството от хората дори не се замислят за вредата, която тези агресори нанасят на здравето. Това е така, защото в повечето случаи паразитите са невидими за нас. Разбира се, това е до момента, в който паразитната инвазия не започне осезаемо да компрометира здравето ни. Дори когато симптомите са на лице, конвенционалните подходи за лечение могат да се окажат безсилни, най – вече поради недоглеждане на проблема и погрешна диагноза.

Всъщност, голяма част от паразитозите не се диагностицират като такива поради сходство на симптомите с други популярни болести. Като цяло, всеки, чиято имунна система е компрометирана, е застрашен от това да се превърне в гостоприемник. Паразитите, от своя страна, също притежават способността да предизвикат имунодефицит и дори имунни блокажи като противодействат защитните механизми на човешкия организъм.

Квалифицираните    биорезонансни терапевти винаги прилагат терапия за подсилване на имунната система преди да започнат да се борят с паразитите. Това е особено важна стъпка при бебетата, възрастните и хората с имунодефицит, които са изложени на най – голям риск. С помощта на биорезонанс може да се определи вида на паразитите, с които пациентът е заразен и да се приложи адекватна терапия. BICOM® терапията дава положителни резултати при лечение на:

 • Аскаридоза
 • Ентеробиоза, причинява се от острици
 • Анкилостома
 • Трихинелоза
 • Филариоза, позната още като елефантиаза
 • Заразяване с тении
 • Невроцистицеркоза
 • Тинея инфекция
 • Фасциолопсис буски, или гигантски чревен метил

Биорезонансната терапия на паразити, комбинирана с адекватно съпътстващо лечение, , може да отстрани паразитите и техните яйца от организма, както и да неутрализира свързани с тях вирусни инфекции. В резултат на от електромагнитното лечение пациентите често сами виждат изхвърлените паразити във фекалиите си.

Лаймска болест

Към момента не съществува лечение на лаймска болест в напреднал стадий. Поради тази причина много хора, страдащи от болестта търсят облекчение с биорезонансна терапия.

Лаймската болест е мултисистемно инфекциозно заболяване, което се разпространява от заразен кърлеж, но в редки случаи може да бъде пренесено и от комари или конски мухи. Потърпевши могат да бъдат всички бозайници, включително хората, както и птиците. Бактерията може да нападне всеки един орган в човешкото тяло и да засегне нервната система, ставите и тъканите.

Д-р Ричард Хоровиц е написал книга, посветена на лаймската болест и на състояние, познато като Множествен Системен Инфекциозен Синдром (MSIDS). Името на книгата е “Why Can’t I Get Better?” („Защо не мога да подобря здравословното си състояние?“). В нея можете да научите повече за болестта и асоциираните коинфекции.

Биорезонансните уреди BICOM® могат да помогнат в идентифицирането на бактерията като открият стрес на клетъчно ниво. Това позволява на лекарите да определят действителните патогени, които обострят състоянието. Поради легални причини не могат да бъдат направени твърдения относно ефективността на терапиите. Все пак биорезонансът стимулира детоксикацията, подсилва имунната система и подобрява цялостното здравно състояние на пациентите.

Спортни травми

Много специалисти, които използват BICOM® биорезонанс отчитат впечатляващи резултати в терапията както на остеоартрит, така и на сериозни спортни травми. Множество пациенти докладват бързо и трайно подобрение на състоянието си след проведена биорезонансна терапия.

Уредите за биорезонансна терапия BICOM® имат много добри резултати  при навяхвания и скъсани мускулни влакна. Специалистите ги използват още като допълнителна терапия за възстановяване костите след фрактури. Квалифициран терапевт докладва за отлични постижения при възрастен пациент със счупване в тазовата област. Пострадалият изпитва осезаемо облекчение на болката само след две терапевтични сесии с  BICOM®.

BICOM® терапията ускорява оздравителните процеси при спортисти със сериозни травми. Обикновено пострадалите се нуждаят от 3 до 5 сесии с биорезонанс, за да се възстановят. Електромагнитното лечение им позволява по – скоро да възобновят спортната си дейност и да се върнат към нормалното ежедневие. Терапията с BICOM® биорезонанс облекчава симптомите на остеоартрит и забавя прогресията на заболяването.

Бъдещето на медицината

В хода на човешкото развитие, медицината претърпява множество метаморфози и революционни открития. Базирана на отживели вярвания и бегли предположения през Средновековието, днес тази наука постоянно се развива и усъвършенства. В наши дни вече имаме задълбочени познания относно начинът на функциониране на голяма част от биологичните процеси, наясно сме със структурата и функциите на органите, кръвообращението, кръвните клетки, ДНК, гените; запознати сме с множество бактерии и вируси и въздействието им върху здравето.

Конвенционална медицина и ДНК

Със задълбочаването на знанията относно ДНК и гените, специалистите вече са наясно с важността на „информацията“, която те носят. Както ни е добре известно, ДНК съдържа генетична информация. Въпросът, обаче, не е в самото съдържание на данните, а в начинът, по който те се разпространяват в организма.

На първо място трябва да отбележим, че ДНК молекулата е с много големи размери. Въпреки това размерите ѝ са миниатюрни. В контекста на молекулярната биология, обаче, молекулата не е най – малката частица. Най – малкият компонент на материята, който е химически неделим е атома. Тоест, към този етап конвенционалната медицина, в частност молекулярната биология, могат да проучват материята само до ниво атоми. Но нека се запитаме дали това е достатъчно за лечението на всички заболявания? За съжаление, отговорът е не.

Ролята на квантовата физика

Щом изследванията на химическо ниво не са достатъчни, е време квантовата физика да бъде въведена в медицината. Квантовата физика е направление на физиката, което се занимава със свойствата на елементарните частици. Едно от най – значимите открития в квантовата физика е двойнствената природа на материята. Тоест, свойството на материята да съществува едновременно като вълни и частици.

На базата на това откритие се установява, че клетките имат способността да обменят информация по между си посредством фотони. Фотоните представляват светлинни частици, които изграждат електромагнитните вълни и се движат със скоростта на светлината. През последните две десетилетия се провеждат детайлни проучвания на международно ниво, фокусиращи се върху биофотоните. Водеща фигура в изследванията е немският биофизик Проф. Фриц Алберт Поп.

Според събраните данни, молекулите на ДНК действат едновременно като трансмитери и приемници.

Биофизичното ниво надхвърля биохимичното и го регулира, определяйки структурата на материята, следователно структурата на нашите органи.

Карло Рубия, Нобелов лауреат (1984) и генерален директор на женевския център за атомни изследвания CERN, изразява това много ясно. Според думите му ние се фокусираме върху материята, защото можем да я видим и докоснем. Всъщност, трябва да  се задълбочим в изследването на квантите, които определят структурата на материята и я поддържат.